Mecsek rally 2024

Mixiék győztek igen kiélezett csatában!

 

 

Az ORB mezőnye nem találta igazán a helyét az első szakaszon, pedig elszántságnak senki nem volt híján, de aztán mindenki összeszedte magát, hogy a második napból kihozza, amit még lehet. Az első kör után továbbra is Csomós Mixi volt az, akit az utánuk jövők még szerettek volna megfogni. Német Gábor 0,4.9- re volt a nyomában, tőle pedig Velenczei csupán csak 0,2.9-re, így az utolsó körökre még hagytak izgalmat a fiúk. Bútor Robi következett a sorban, aki pont 30 évvel ezelőtt indult először a Mecseken, kifejezetten jobbnak érezte a mai szereplését a tegnapihoz képest a Citroen WRC-vel. Turán Frici a mai nyitányra egy keményebb keverékű abronccsal próbálkozott, de nem járt sikerrel:

„Próbáltunk jól menni, de egyszerűen nem tudjuk ebből a keverékből előhozni a tapadást. Csalódott vagyok, de van még egy kör.”

Hadik András főként mitropás pontokért jött, amit teljesített is, mivel ő vezette a Kupát. Rangáék is magukra találtak végre, és nem kaptak sokat az élmezőnytől, bár Hadik akkorra már behozhatatlan előnyre tett szert, de Klauszékkal még volt esélyük tartani a tempót a végére.

ORC értékelésben Bútor Róbert, Rongits Attila, Marozsi Zsolt, Bodogán Ferenc sorrendben fordultak rá a véghajrára.

Az ORB utolsó nekifutásában a még matematikailag az első helyre is esélyes Németék kiszálltak a játékból, az utolsó előtti gyors vége előtt egy kicsivel beestek, így a támadási kísérlet valóban csak kísérlet maradt, sőt végül pont nélkül távoztak a versenyből. Ezzel persze átalakult a sorrend is. Csomós Mixi maradt az élen, Velenczei Ádám csupán 05,3-mal maradt el tőle. Majd Turán Frici következett harmadikként, akit Ranga Péter, Hadik András és Klausz Kristóf követett. Bútor nem került értékelésre.

Velenczei: ” Kevéssel maradtunk le a végére, azt érzem, hogy Mixi húzott is a tempójával, biztos vagyok benne, hogy a jövőben ez sokat fog számítani. Ebben a komoly mezőnyben nagyon jó a második hely!”

Ranga Péter: Egyelőre még nem tudom hová tenni az eredményt, de alapvetően a negyedik hely nem olyan rossz. A pályák szerintem szenzációsak, látszik, hogy Tibiék sokat foglalkoztak a kátyúzással, talán a lassító volt egy kicsit sok, ami az FIA miatt biztosan kellett, de tök jó verseny volt!

Mitropa Cup legjobbjainak sorrendje Hadik, Klausz, Bodolai lett, míg a Peugeot Kupában Czékmány Norbert győzedelmeskedett. ORC-ban Rongits Attila vitte a prímet, mögötte Marozsi Zsolt hozta be a Hyundait. A legjobb ladásként a Bodogán-Dudás páros végzett, akik az ORC, 2wd legjobbjaiként is térhettek haza az 57. Mecsek Rallye-ról.

 

Végeredmények:

ORB

Csomós Miklós- Nagy Attila                  1:19,28,7

Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt          + 5,3

Turán Frigyes – Zsíros Gábor                 + 1:0,9,9

 

Mitropa Cup

Hadik András –  Juhász István              1:21,20,4

Klausz Kristóf – Papp Tamás                 +3,5

Bodolai László – Deák Attila                  +2:02,9