57.Mecsek rally Historic

A pénteki, erősen az estébe hajló program után szombat reggel 08:50-kor indított Golgota-Hetvehelyen az EHRC 47, illetve a Historic OB-ben értékelt 29 páros. Majd közel egy óra különbséggel az ORB, ORC 59 autóból álló társulata vette birtokba a térséget.

Érdiék nem bízták a véletlenre, a tegnapi tapasztalatok után, reggel öt féltengellyel készültek be a szervizesek, biztos, ami biztos. Zippo hasonlóképp a féltengelyben látta a legnagyobb ellenségét, ami megnehezíthette volna az erre a napra kitűzött célját: Tibihez képest összegyűjtött 01:03,9-es lemaradását készült lefaragni. A második szakaszon tudott is hozni az időn egy szakaszgyőzelemmel, jól sikerült az előző esti felkészítése az autónak, míg Érdinél újabb probléma jelentkezett, ennek ellenére elégedettek lehettek, mert így is tovább tudták növelni az előnyüket.

Ifj. Érdi: „Az ellenfelünknek még a szervizautója is tönkre ment, de tudtunk neki segíteni, amire büszkék is vagyunk. Segítünk is, ha baj van, versenyzünk is, jó a hangulat egymás között, tök jó minden!”

Az élen Érdi, Zippo, Varga sorrend állt be, Wirtmannék az összetett hatodik helyén fordultak, míg Magossék a kilencedikek voltak.

A második kör Érdiék határozott győzelmével zárult, akik hozták a kötelezőt, 4,11.9-es különbséggel maguk mögé utasítva ellenfelüket. Zippoéknak a leghosszabb szakaszon felrobbant a turbó, ami végérvényesen megpecsételte a sorsukat. Döcögve bár, de bejutottak a célba, és a Historic EB dobogójának második fokára állhattak fel, hatalmas csalódottsággal. Az értékelés harmadik legjobbja Ernie Graham lett az E30-as BMW-vel.

A Historic mezőny nem EB értékelésében Érdi után Vargáék futottak be másodikként 02:15,9 hátránnyal, míg a lista harmadik helyén Wirtmannék gurultak fel a már megszokott Széchenyi téri céldobogóra, de szigorúan csak azután, hogy véget ért az UFA Euro 2024 Magyarország- Svájc mérkőzés.

Zippo: „Szerencsés vagyok, hogy célba értem és megszereztem az Európa-bajnoki pontokat, de a csillagok ma egyszerűen nem álltak össze számomra. Sok minden kell a győzelemhez, és sajnos ma nem jöttek össze a dolgok. Szeretek itt versenyezni, közel érzem magam az otthonomhoz, és a szakaszok is tetszenek. Remélem, legközelebb, amikor visszatérek, hazavihetem a győzelmet.”

His OB

Ifj. Érdi Tibor – Kerék István                     1:29,16,1

Végeredmények:

EHRC:

Ifj. Érdi Tibor – Kerék István                     1:29,16,1

Zippo – Nicola Arena                                   + 4:11,9

Ernie Graham – Anna Graham            + 2:58,6

Varga Zoltán – Endrész István              + 2:15,9

Wirtmann Ferenc – Kerekes József +2:7,4