Lavanttal rall 2019 KlauszK.-Farnadi Á.

43. WeinbergerHolz Lavanttal-Rallye 2019

Legjobb magyarként az abszolút 5. helyen végzett  Klausz Kristóf – Farnadi Ágnes –Skoda Fabia R5 Korda racing autojával.És megszerezték  a Mitropa  elsöségüket is  az idén másodszor.

A Mitropa kupa sorozat egyik legnehezebb versenyének tartott Lavanttal rally zajlott a hét végén Ausztriában, Wolfsberg központtal. Az idei évad második futama változatos körülmények közt zajlott, a pénteki négy gyorsaságit szakadó esőben teljesítették a versenyzők, majd szombatra megkegyelmeztek az égiek, felhős de száraz időben folytatódtak a küzdelmek.
7 ország 85 versenyzője – köztük 13 magyar páros – állt rajthoz az egyúttal osztrák bajnoki futamnak is számító versenyen. A 12, összesen 177. 52 km aszfaltos gyorsasági néhány rövidebb murvás szakaszt is tartalmazott, rengeteg kanyarral és komoly alpesi szintkülönbségekkel.

Az osztrák élmenők között komoly csata alakult, melyből végül a 30 esztendős Hermann Neubauer került ki győztesen, Niki Mayr-Melnhof a szombati nap közepén defektet kapott és bár hátrányát komolyan sikerült ledolgoznia a nap végére mégis 2,7mp-el szorult Julian Wagner mögé a dobogón.

A Mitropa kupa ismét magyar sikerrel zárult, Klausz Kristófnak sikerült megismételnie a Rebenland rallyn nyújtott teljesítményét. A Korda racing Škoda R5-ében ezúttal Farnadi Ági diktálta az itinert.
A pénteki esőben még Rok Turk vezetett, de szombaton Kristófék már egyetlen gyorsaságin sem engedték ki a kezükből a győzelmet, így végül 1,41 mp-el nyertek, harmadik helyen a tavalyi bajnok Fogassy Gergely végzett.
Farnadi Ági: „… Kristóf nagyon ügyes, nem zavarja őt semmi, se köd, se eső, se a hegyoldal…”
Klausz Kristóf: „ … Voltak apró kalandok, mentések… „

A kétkerekesek csatájában is magyar siker született, a címvédő ifj.Kanyik Antal – Nyírfás Júlia páros vihette haza a legnagyobb kupát.

 

Abszolút sorend:                           

1.Hermann Neubeuer
2.Julian Wagner
3.Niki Mayr-Meinhof
4.Simon Wagner
5.Klausz Kristof -Farnadi Ági

https://results.lavanttal-rallye.at/

Mitropa Rally Cup 2019
Driver
1 Klausz K.
2 GASSNER Hermann
3 GASSNER Hermann Jr.

2019. Wolfsberg •2nap 12gyors aszfalt 177,52 km