Croatia rally WRC 2024

Sebastian Ogier kétszeres győztes a Horvátország Rallyn!

 

Három nap, 20 gyorsasági és 62 legénység futotta végig a negyedik alkalommal megrendezett Horvátország Rallyn. Bár Sebastian Ogier a rali első két napján a harmadik volt, Thierry Neuville és Elfyn Evans pedig egy ponton teljesen döntetlenre állt, az első helyért folytatott küzdelemben mindkét pilóta kirepült a pályáról, és a győzelmet az immár kétszeres győztes szerezte meg. Horvátországban, Ogierben 9,7 másodperces előnnyel. Evans a második, Neuville pedig a harmadik helyen végzett.

Emellett ez a Toyota sorozatban a negyedik győzelme Horvátországban, Ogier jubileumi századik dobogója és pályafutása 59. győzelme. „Szép számok, örülök neki. Nehéz hétvége volt, tudtuk, hogy probléma lesz a rajtpozíció elérése, soha nem adtuk fel a nyomást, ahogy csak tudtuk. Annyi pillanat, annyi pillanat, amit soha életemben nem éltem át, azt hiszem, egyetlen rallyn, de ami a legfontosabb, hogy győzelemmel hozzuk haza, szóval köszönöm a csapatnak, aki jól érzi magát. Az biztos, hogy hatalmas számokról van szó, ki gondolta volna ezt 15 évvel ezelőtt? Szóval élvezek minden pillanatot, élvezek minden lehetőséget, hogy ezeket az autókat vezethessem, és örülök, hogy még van némi sebességünk” – mondta Ogier az utolsó gyorsasági szakasz után.

„Az, ami. Úgy értem, remek napunk volt, de sajnos a mai nap nem sikerült olyan jól. A végén fontos pontokat veszünk, 19 pont kell a hétvégéről, szóval nem rossz, de szívesebben nyomtunk volna egy kicsit erősebben a Powerstage-ben, de a hátsó szárny nélküli autók vezethetetlenek” – mondta Neuville.

Nikolay Gryazin és Konstantin Aleksandrov navigátora a Citroën C3 Rally2-ben megnyerte a WRC2-es kategóriát, ami egyben a negyedik győzelmük is Horvátországban. „Nagyon jó érzés, különösen a korábban, a rendezvény alatt végzett munkánkkal és azokkal az idegeskedésekkel, amiket a rendezvény alatt végeztünk. Köszönöm a csapatnak, ez nagy erőfeszítés volt számukra, soha nem lassítanak le, csak feltartanak, és drukkolok – különösen a segédpilóta számára, mert az ilyen szakaszokhoz, hogy ilyen gyorsan olvassunk, meg kell tudniuk a készségeket.” , mondta Gryazin.

Romet Jürgenson és Siim Oja volt a leggyorsabb a JWRC kategóriájában egy Ford Fiesta Rally3-ban 2:35,1 másodperces előnnyel, őket Taylor Gill és Daniel Brkić követte ugyanabban az autóban a második helyen. A Viliam Prodan és Marko Stiperski horvát duó az összetett 28. helyet érte el.

Az utolsó négy gyorsasági szakasz Kumrovec és Trakošćan – Vrbno, azaz két megyén – Varaždinska és Krapinsko-zagorska – keresztül futott.