20.Rallylegend

Legendák nyomában…

 

2022 októberét írjuk… Valahol Olaszországban… Egy sportág, ami tömegeket vonz…

20 évvel ezelőtt valaki kitalálta, hogy mutassuk meg a világnak, amit ez a sportág, a rally, valaha adott…

Világbajnokok és legendás autóik, showmen-ek, elő legendák és már csak az emlékeinkben élő kiváló sportemberek… mindnyájukat ünnepeltük ezen a hétvégén.

 

Különleges eseménye volt ez a rally világának, a jubileumi 20. RallyLegend SanMarinoban.
A rendezők szorult helyzetbe kerültek, mivel a jelentkezők számát kénytelenek voltak 180 indulóban maximálni, hálátlan feladat volt több mint hatvan párost visszautasítani.
Kétségtelen, hogy a hétvége egyik legnagyobb sztárja, minden idők legfiatalabb világbajnoka, az éppen 22 esztendős Kalle Rovanpera volt, aki egy legendás Toyotával mutatta meg, hogy nem csak a legmodernebb autókat tudja hibátlanul terelgetni. Apja, Harri Rovanpera  egy Subaruval, míg  csapatfőnöke, a világbajnoki futamokról jól ismert Jari Matti Latvala is beszállt a buliba saját Toyota Celica-jával.
Tiszteletét tette a rendezvényen a 15 éve helikopter balesetben elhunyt felejthetetlen Colin McRea családja: apja, testvére, felesége, lánya.  Hollie McRea sajtóbeszélgetésen idézte fel a régi idők rally legendáinak karrierjét, nem kisebb beszélgető partnerekkel, mint Markku Alen, Miki Biasion, Juha Kankkunen, Harri Rovanpera, Piero Liatti, Malcolm Wilson…

A híres versenyautó csodák pedig hagyományosan a stadionban kerültek kiállításra a nézők nagy örömére, akik testközelből csodálhatták, simogathatták és fotózkodhattak velük.

A rendezők egy extra ajándékkal is meglepték a rajongókat, még a verseny előestéjén parádés prológot rendeztek EBERHARD TIME CHALLENGE néven. A híres körforgalom

körüli helyeket már órákkal korábban ellepték a nézők, hogy láthassák kedvenceiket. Tüzijátékkal, hang- és füstbombákkal, motoros fűrésszel (kiváló versenyautó hang utánzó eszköz) és hatalmas ovációval fogadták a parádézó versenyautókat. Elképzelhetetlen tömeg és fesztivál hangulat volt a RallyVillage környékén.

Az első versenynap estéjén történelmi környezetben, az ódon SanMarino-i vár sikátorait és apró díszes terecskéit töltötték be a versenyautók, az Óratorony téren pedig vacsorával várták a versenyzőket. Egyedi és utánozhatatlan ez a csodás környezet.

A híres gyártelepi gyors, a THE LEGEND mindkét napon a program része volt, hogy minél többen élvezhessék a látványt. Paolo Diana, a helyiek kedvenc showmen-je mindenhol keresztben autózott, de a többiek is inkább a látványra mentek, mint az időre.

Magyarországot 8 versenyző páros képviselte, a LADA show pedig elmaradhatatlan része a rendezvénynek.

Reméljük a hagyomány jövőre is folytatódik, hiszen ezt minden rally rajongónak látni kell!